Fejlesztés

Nyolcvan férőhelyes kollégiumot alakítanak ki Mezőtúron

A beruházás során a tantermekből kollégiumi férőhelyeket alakítanak ki, a munkálatok - a nyári előkészületek után - decemberben kezdődtek és jelenleg is tartanak.

2017.01.12 23:30MTI

Nyolcvan férőhelyes kollégiumot alakítanak ki Mezőtúron, a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Szakközépiskolájának felső szintjén. A tervek szerint a tanév végére véget érnek a munkálatok, így szeptemberben már az új kollégiumi szobákba költözhetnek a diákok - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

Majoros Gergely elmondta: korábban is, száztíz éven át az iskola felső szintjén működött a kollégium, 2007-ben költözött a korábbi mezőtúri főiskola épületébe.

Tájékoztatása szerint a beruházás során a tantermekből kollégiumi férőhelyeket alakítanak ki, a munkálatok - a nyári előkészületek után - decemberben kezdődtek és jelenleg is tartanak.

Hozzátette: a tervek szerint tavasszal véget ér a kivitelezés, a kollégiumi bútorokat tanítás után, június 30-ig tervezik átszállítani az eddigi kollégiumból az új helyre.

Az igazgató szólt arról, hogy az oktatási intézménybe nappali oktatás keretében mintegy kétszáznyolcvan tanuló jár, a felnőttoktatásban részt vevők száma mintegy kétszáz. Kollégiumi elhelyezést mintegy hetven-nyolcvan tanuló szokott igényelni, ezért is tervezték ilyen létszámra az új beruházást. Hozzátette: a nyolcvan férőhelyes új kollégium igény szerint a későbbiekben bővíthető akár húsz férőhellyel is.

Kérdésre válaszolva kitért arra: a régi kollégium mint feladatellátási hely megmarad, de hasznosítása további tárgyalásoktól függ.

Pardi Sándor, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-nek elmondta: a mintegy tizenötmillió forintos beruházás a szakképzési centrum saját forrásából valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.