EuroVelo

Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig

A 2018-2019-ben megvalósuló fejlesztéseket elsősorban uniós forrásból finanszírozzák.

2017.01.12 22:30MTI

Több száz kilométer kerékpárút épül 2019-ig Magyarországon, nemzetközi kerékpárút lesz Dömös és Szentendre között a Szentendrei-szigeten át, új kerékpárutakat alakítanak ki a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld több pontján, az északkeleti országrészben, valamint Győrnél és az Őrségben.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok szerint az európai kerékpárút hálózathoz (EuroVelo) kapcsolódó út a Dömös-Visegrád-Kisoroszi-Tahitótfalu-Pócsmegyer- Szigetmonostor-Szentendre nyomvonalon épül meg.

A Vámosszabadi-Győr (10 kilométer), az Eger-Egerszalók (8 kilométer), Hortobágy-Debrecen (53 kilométer), Tokaj-Mád-Sárospatak (12 kilométer) és a dél-alföldi (7 kilométer) kerékpárutak jövőre készülhetnek el mintegy 2,6 milliárd forintból.



2019-ben adhatják át a Tiszafüred-Hortobágy (55 kilométer), a Siófok-Dombóvár (84 kilométer), a Pécs-Siklós (55 kilométer), a Dombóvár-Pécs (52 kilométer), a Szigetvár-Kaposvár (40 kilométer) és a Murakeresztúr-Őrtilos (16 kilométer) közötti kerékpárutakat; a beruházások összköltsége több mint 7 milliárd forint.

A 2018-2019-ben megvalósuló fejlesztéseket elsősorban uniós forrásból finanszírozzák.

A határozat szerint Kerékpárút épül Tokaj és Nyíregyháza között is, és elkezdődik fél tucat új útvonal tervezése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.