Hideg idő

Készenlétben a Katolikus Karitász

A KaritászPONT hálózat folyamatosan fogadja az adományokat: meleg ruhát, sapkát, kesztyűt, cipőt, csizmát, takarókat, amelyeket mielőbb eljuttatnak a rászorulóknak.

2017.01.11 18:22MTI

A Katolikus Karitász plébániai csoportjai és egyházmegyei központjai a téli hónapokban fokozott figyelmet fordítanak a nélkülözőkre, országszerte folyamatosan osztanak meleg teát és ételt, téli ruhát, takarókat - közölte a karitatív szervezet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a KaritászPONT hálózat folyamatosan fogadja az adományokat: meleg ruhát, sapkát, kesztyűt, cipőt, csizmát, takarókat, amelyeket mielőbb eljuttatnak a rászorulóknak.

A Katolikus Karitász "kríziskészenlétben" van. Az Egri Főegyházmegyei Karitász hetek óta működteti nappali melegedőjét hajléktalanok számára, amely megtelt.

Szegeden az egyházmegyei karitász önkéntesei naponta teajáratot működtetnek, Székesfehérváron heti két alkalommal várják az utcán élőket, és az otthonaikban fűteni nem tudó családokat meleg ruhával és élelmiszerrel látják el, heti egy alkalommal meleg vacsorát osztanak a város éjjeli menedékhelyén.

A Karitász önkéntes hálózatán keresztül több mint 800 településen segíti a családokat, látogatják a rászoruló családokat és felmérik szükségleteiket, de a plébániai csoportok helyi akciókkal is segítik a nélkülözőket.

Megemlítették, hogy az elmúlt év végén a Karitász országosan háromszáz kályhát adott át családoknak, és számos esetben adott tűzifát a rászorulóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.