Gyász

Meghalt Klapka György

Nyolcvannyolc évesen elhunyt Klapka György legendás üzletember és koreográfus.

2017.01.04 20:33MTI

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Klapka György - közölték az üzletember Facebook-oldalán csütörtökön. A halálesetről szerdán este a Blikk számolt be először.

Klapka György közösségi oldalán úgy fogalmaztak: szeretettel gondolnak hosszú, eseménydús életére és tiszteletet érdemlő jellemére. "Örökké szívünkben él" - tették hozzá.

A Blikk úgy tudja, hogy Klapka György ugyanabban a villában veszítette életét, ahol korábban volt felesége, Mary Zsuzsi is elhunyt.

Az MTI Ki kicsoda életrajzi lexikona szerint az üzletember 1928. december 24-én született Budapesten, a Színművészeti Főiskolán tanult, majd balettozni kezdett, fellépett a budapesti varietében és külföldön is. A hatvanas években a Német Szövetségi Köztársaságban dolgozott. Keletnémeteket is szöktetett át a határon, ezért halálra ítélték a Német Demokratikus Köztársaságban (NDK).

A rendszerváltást követően kezdett el régiségkereskedelemmel foglalkozni, a Vámház körút 9. alatti üzlete országszerte híres volt egyedi reklámjai miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.