Gazdaság-élelmiszerbiztonság

Nébih: jövőre erősíteni kell a hivatal rendőrségi attitűdjét

A hivatal vezetője szerint szükség lesz a Nébih eszköztárának bővítésére és informatikai rendszerének korszerűsítésére is.

2016.12.30 23:30MTI
Fotó: MTI

Jövőre erősíteni kell a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) "rendőrségi attitűdjét", fejleszteni kell a hivatal szemléletformáló szerepét társadalomban, a tudatos vásárlói magatartás kialakulását - mondta a Nébih elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Oravecz Márton kiemelte: 2016 egyik legnagyobb eredménye, hogy bebizonyosodott, a Nébih-re szükség van, a szervezet 2017-ben továbbra is önálló intézményként működik majd. A Nébih idén 380 millió forint bírságot szabott ki - tette hozzá.

Ahhoz, hogy a hivatal jövőre is hatékonyan tudjon fellépni a feketegazdaság, a hamisítók és a csalók ellen, bővíteni kell a Nébih eszköztárát, és informatikai fejlesztésekre is szükség van - hangsúlyozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.