Politika

Az MSZP szerint Áder alkalmatlan köztársasági elnöknek

Az MSZP szerint Áder János 2012-ig fideszes pártkatona volt, és köztársasági elnökként is az maradt, ezért alkalmatlannak tartják őt a legfőbb közjogi méltóság posztjára.

2016.12.30 12:40MTI
Fotó: AFP

Az MSZP pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közölte: Áder János elfogadja a következő államfői ciklusra szóló felkérést. Áder János azt írta, az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintett, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással.

Az MSZP közölte: Áder János már öt éve bizonyítja, hogy képtelen ellátni a köztársasági elnök feladatait, személye és tevékenysége egyetlen percig sem egyesítette a magyar nemzetet.

A szocialisták szerint Áder János nem őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Néma maradt, amikor kopasz verőlegények erőszakkal akadályozták alkotmányos jogok gyakorlását, szótlanul nézte a magyar sajtószabadságot csorbító csapásokat, és úgy tett, mintha nem látná a magyar nemzetet végzetesen megosztó kormányzati gyűlöletkampányt - tudatták.

Áder János aláírta azokat a törvényeket, amelyek még a jelenlegi alaptörvénnyel is ellentétesek, ami ellen pedig mégis szót emelt, annak a későbbi, változatlan elfogadásához némán asszisztált, megerősítve a gyanút, hogy ellenkezése csupán megkomponált színjáték. Áder János a teljesítmény méltó megbecsüléséről beszél, miközben hallgat arról, hogy az urizáló fideszes elit tagjai szétlopják a nemzet vagyonát. Áder János a kölcsönös tiszteletről papol, miután eltűrte, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntessenek ki egy nyíltan uszító és zsidózó személyt - írták.

Áder János köztársasági elnökként a magyar nép előtt megbukott. Méltányolható gesztus lenne, ha vállalná valódi szerepét, és visszamenne a Fideszbe, a saját pozíciójába: pártkatonának - zárja közleményét az MSZP.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.