Ünnep

II. Erzsébet nem vett részt a karácsonyi istentiszteleten

Nem volt jelen a brit uralkodó a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatásán, mivel még mindig lábadozik heveny megfázásából.

2016.12.25 16:00MTI

II. Erzsébet királynő, aki az idén ünnepelte 90. születésnapját, az évtizedekre visszanyúló hagyománynak megfelelően Sandringham kastélyában tölti a karácsonyt 95 esztendős férje, Fülöp edinburghi herceg társaságában. A héten már az is komoly feltűnést keltett, hogy az idős királyi házaspár a tervezettnél egy nappal később tudott csak elindulni Londonból a kelet-angliai Norfolk megyében lévő téli rezidenciára. Az udvar szűkszavú tájékoztatása szerint ennek az volt az oka, hogy mindkettőjüket erős nátha gyötörte.

A királyi család karácsony napján hagyományosan meglátogatja a sandringhami kastélyhoz közeli kis anglikán templomot, ahol mindig több százan gyűlnek össze üdvözlésükre.

A Buckingham-palota – a királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala – azonban már a vasárnapi szertartás kezdete előtt tudatta, hogy a királynő ezúttal nem lesz jelen, mivel még mindig lábadozik erős megfázásából, és gyógyulását az segíti a legjobban, ha egyelőre nem mozdul ki.

A palota szóvivője hangsúlyozta azonban, hogy az uralkodó a házon belüli vasárnapi ceremóniákon és a hagyományos karácsonyi családi ebéden részt vesz.

II. Erzsébet királynő ugyancsak karácsony első napján intézi éves üzenetét az Egyesült Királyság és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség népeihez, de a délután elhangzó beszédet előre rögzítik, és felvételről sugározzák.

Fülöp herceg, aki az elmúlt napokban szintén beteg volt, részt vett a vasárnapi családi templomlátogatáson. Ott volt Károly trónörökös és hitvese, Kamilla cornwalli hercegnő is.

Vilmos herceg – Károly és néhai első felesége, Diana hercegnő elsőszülött fia, aki majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz – felesége, Katalin hercegnő társaságában Katalin szüleinél tölti a karácsonyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.