Terror

Berlini merénylet - Áder János részvétét fejezte ki a német államfőnek

"A megpróbáltatásnak ezekben a nehéz óráiban őszintén együtt érzünk mindnyájukkal, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban".

2016.12.20 11:50MTI

Áder János köztársasági elnök táviratban fejezte ki részvétét Joachim Gauck német szövetségi elnöknek a hétfői berlini merénylet miatt.

Az államfő részvéttáviratában - amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján tettek közzé kedden - kifejtette: mély megrendüléssel értesült a Berlinben hétfő este elkövetett "alattomos és kíméletlen merényletről", mely számos ártatlan áldozatot követelt.

Áder János Magyarország népe és a maga nevében őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felgyógyulást kívánt az "embertelen támadás" sebesültjeinek.

"A megpróbáltatásnak ezekben a nehéz óráiban őszintén együtt érzünk mindnyájukkal, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban" - írta a köztársasági elnök.

Hangsúlyozta: "elfogadhatatlannak tartjuk és határozottan elítéljük a terrorizmust, annak minden formáját és megjelenését".

"Felül kell kerekednünk a pusztítás erőin, és közös értékeink által vezérelve mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék az erőszak megszállottjai. E küzdelemben Németország számíthat barátai, köztük Magyarország támogatására" - zárta részvéttáviratát Áder János.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, több tucatnyian megsérültek, többen súlyosan. A gépkocsi vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elfogták, és jelenleg is tart a kihallgatása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.