Állatok

Visszaszorult Magyarországon a veszettség, de...

Bár Magyarországon, és az unió legnagyobb részében visszaszorult a veszettség, a környező országokban jelen van, ezért fontos a figyelem.

2016.12.17 11:31MTI

Pallós László, az országos állatvédelmi főfelügyelő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy a veszettség az egyik legveszélyesebb állatról emberre terjedő betegség, amely agy- és gerincvelő-gyulladást okoz, és ha a tünetek megjelennek, akkor halállal végződik az állatoknál és az embereknél egyaránt.

Az ember esetében a vírus lappangási ideje akár másfél év is lehet, a betegség ellen oltássorozattal lehet védekezni. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki veszett állattal találkozik, mindenképpen értesítse a hatóságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.