Időjárás

Tél tábornok bekeményít, a hétvégén akár -13 ºC fok is lehet

Napsütéssel és szikrázó hideggel érkezik a hétvége. Senki ne felejtse el: sapka, sál, kesztyű!

2016.12.15 16:27MTI
Fotó: Europress

Kemény hidegek jönnek, a hétvégén helyenként akár mínusz -13 ºC fokig is hűlhet a levegő.

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken hajnalra a szélcsendes Észak- és Nyugat-Dunántúlon, a főváros térségében, valamint a nógrádi völgyekben foltokban zúzmarás köd képződik, amely délelőtt mindenütt feloszlik, és általában derült, száraz, napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet -8 és -3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és a Tiszántúl hóborította területein akár -13 fok is lehet. Napközben 0-5 fokig melegszik majd a levegő.

Néhol szombaton és vasárnap hajnalban is képződhetnek zúzmarás ködfoltok, de napközben ismét túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű.

A leghidegebb órákban mindkét nap általában -10 és -4 fok között alakulnak az értékek, de a fagyzugos, illetve a hóval fedett helyeken akár -13 fok is lehet. A maximumhőmérséklet mindkét nap -1 és -4 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.