3-as metró

Tarlós szerint "nem rossz" a 3-as metró utasbiztonsága

A főpolgármester szerint a metró leállítása kaotikus közlekedési állapotokhoz vezetne.

2016.12.14 21:16MTI
hirdetés
Fotó: MTI

A 3-as metró esetében az utasbiztonság a jelenleg rendelkezésre álló szakvélemények szerint nem rossz, az üzembiztonság viszont nem jó - mondta Budapest főpolgármestere szerdán az Inforádió Aréna című műsorában.

Tarlós István szerint a vágányok felújításának köszönhetően megnőtt az utasbiztonság, de ez nem keverhető össze az üzembiztonsággal, amely nem jó. A 3-as metró negyvenéves, és 2012-ig nem csináltak vele semmit - jelentette ki.

A főpolgármester hangsúlyozta abban, a pillanatban, hogy az utasbiztonságra vonatkozó szakvélemény "negatív lesz", a BKV a politikai következményektől és a választási időpontoktól függetlenül le fogja állítani a 3-as metrót.

"Ha ezt a metrót valamilyen váratlan fejlemény miatt az előtt le kell állítanunk, hogy a kivitelezési munkák megkezdődnének, az egy érvelhetetlen politikai skandalum lesz" - fogalmazott Tarlós István, hozzátéve, hogy ezt szeretné elkerülni.

A főpolgármester elmondta azt is, ha esetleg mégis bekövetkezne, hogy le kell állítani a metrót, akkor az kaotikus közlekedési állapotokhoz vezetne, de "emberi számítás szerint" ilyenre ma még nem kell számítani.

Tarlós István közölte azt is, hogy az új tendereket figyelembe véve a tervek szerint jövő júniusban kezdődhetnek el a felújítási munkálatok, és 2020 első felében teljesen befejeződhetnének, de egyes szakaszok már korábban elkészülhetnének, és ott hamarabb járna ismét a metró.

A 2-es metróvonalon december 5-én történt balesettel kapcsolatban azt mondta, hogy körülbelül egy hónap múlva zárul le a rendőrségi vizsgálat. Ezután teszi majd meg a főváros azokat a lépéseket, amelyek meg kell tennie, már ha egyáltalán szükség lesz ilyen lépésekre - mondta a főpolgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.