Belügy

Megszűnik Tasnádi László BM-államtitkár megbízatása

A belügy nemrég kinevezett rendészeti államtitkárát sokan támadták III/II-es múltja miatt.

2016.12.10 05:30MTI
Fotó: MTI

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent köztársasági elnöki határozat szerint Áder János - a miniszterelnök javaslatára - megállapította, hogy Tasnádi Lászlónak, a Belügyminisztérium államtitkárának e megbízatása december 10-ei hatállyal megszűnik - írja az MTI.

A határozatot Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyezte.

Tasnádi László a kormany.hu-n közzétett életrajza szerint 2014. június 15. óta volt a tárca rendészeti államtitkára. A kilencvenes évek óta komoly szakmai karriert futott be, kezdetben az Információs Hivatalnál, azután a rendvédelmi szervek védelmi szolgálatánál, majd az APEH bűnügyi igazgatójaként.

A rendszerváltás előtt azonban a BRFK állambiztonsági szervének III/II-2. Osztály C alosztályának megbízott vezetője volt. Múltja miatt sokan támadták azután, hogy október 23-a alkalmából előléptették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.