Illegális bevándorlás

Tartálykocsiban próbáltak átszökni Magyarországra a migránsok

A 41 iraki és marokkói menekült - köztük egy kéthónapos csecsemő - az üres tartályban bújtak el.

2016.12.08 12:44MTI
Fotó: AFP

Egy Magyarországra tartó román rendszámú tartálykocsiban elrejtőzve próbált 42, Romániában már regisztrált menedékkérő illegálisan átjutni a román-magyar határon - közölte csütörtökön a román határrendőrség.

A rakomány nélküli nyerges tartálykocsi, amelyet egy Szilágy (Salaj) megyei, 48 éves román állampolgár vezetett, szerdán 23 óra körül jelentkezett határátlépésre az Arad megyei Varsándon, a Gyula-Varsánd közúti határátkelőnél.

A román határrendőrök a gyanús jármű átvizsgálásakor 14 férfit, 10 nőt és 18 gyereket - közöttük egy kéthónapos csecsemőt - találtak. Személyazonosságuk ellenőrzése nyomán kiderült, hogy 41 iraki és egy marokkói állampolgárról van szó: korábban valamennyien menedéket kértek a román hatóságoktól.

A határrendőrök tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást ellenük, a tartálykocsi sofőrje ellen pedig bűnsegédlet gyanújával indult vizsgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.