Minden aktív tag meggyanúsítva

Felszámolták a Magyar Nemzeti Arcvonalat

A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) elnevezésű szélsőséges hungarista szervezet valamennyi aktív tagját meggyanúsították, hárman közülük előzetes letartóztatásban vannak; az MNA-t ezzel gyakorlatilag felszámolták.

2016.12.08 07:54ma.hu

A Magyar Idők rendészeti forrásai szerint az MNA jászberényi alcsoportjának felszámolása ugyan nagyobb publicitást kapott, mint a többi alcsoporté, ám mára nincs működőképes, szervezett militáris alakulata a Magyar Nemzeti Arcvonalnak.

A szervezetnek mind a tizenkilenc aktív tagját, akik a belső, szervezett magot jelentették, meggyanúsították, többségüket fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészületével is. Utóbbiak között van a rendőrgyilkos, MNA-alapító Győrkös István egyik fia, ifj. Győrkös István is – számol be a Magyar Idők.

A cikk szerint a tizenkilencedik gyanúsított a szervezet alapítója, aki előzetes letartóztatásban van. Őt rendőrgyilkosság, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt fogták el: a bőnyi családi házához házkutatásra érkező rendőrök egyikét lőtte le gépkarabéllyal október végén.

A Magyar Idők értesülése szerint még a karácsonyi ünnep előtt befejeződhet az ügyben indult belső rendőrségi vizsgálat második része. A rendőri fegyverhasználat jogszerűségét már a gyilkosság utáni héten megállapította az akcióban résztvevők elöljárója. A parancsnoki felelősség kérdését firtató vizsgálati rész pedig hamarosan befejeződik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.