Országgyűlés

Versenyképességi adócsomagról és óraátállításról vitáznak a képviselők

Az Országgyűlés ma tárgyalja a kormány versenyképesség-növelésről szóló adócsomagját, valamint a Jobbik javaslatára az óraátállítás megszüntetésének lehetőségét.

2016.12.08 07:06MTI

A hét utolsó ülésnapja reggel 9 órakor kezdődik, a nemzetgazdasági tárca többéves adócsökkentési programját tartalmazó javaslatáról az első napirendi pontban kezdődik összevont vita. A parlament így már jövő heti, vagyis várhatóan idei utolsó ülésén elfogadhatja az előterjesztést, amelyben a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról jövőre egységesen 9 százalékra csökkenti a társasági adó mértékét.

Ezt követően kezdődhet általános vita az óraátállítás megszüntetésének szükségességéről. A Jobbik a javaslatában azt kezdeményezi, hogy az évenkénti kétszeri óraátállítás helyett a nyári időszámítás maradjon állandóan életben.

A parlament ülése a Miniszterelnökség azon indítványának tárgyalásával érhet véget, amelyben a tárca a közigazgatási hatóságok által lefolytatott eljárások során fizetendő egyes illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetésére tesz javaslatot.

A parlament honlapján elérhető információk szerint az Országgyűlés jövő hétfőn tartja idei utolsó ülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.