Tüntetés

Ásotthalmon tüntetnek a melegek Torockai rendelete ellen

A jobbikos politikus vezette önkormányzat betiltotta az iszlám jelképeket és a másság nyilvános felvállalását is.

2016.12.07 21:13ma.hu

A Magyar LMBT Szövetség tiltakozást szervez a Facebookon az ellen az Ásotthalmon bevezetett rendelet ellen, amely betiltotta az "iszlám jelképeket" (burka, burkini stb.) és a melegség nyilvános felvállalását.

A jobbikos Toroczkai László vezette község önkormányzata 150 ezer forintos bírsággal sújtaná azokat, akik az azonos neműek házasságát és családi kapcsolatát népszerűsítik. Az LMBT-szervezetek aktivistái szerint ez a sokak által vitatott intézkedés súlyosan sérti a szólás-, gyülekezési és vallásszabadságot, ezért szombaton délelőtt 10 órára tüntetést szerveznek az ásotthalmi önkormányzat elé. A tüntetőket ingyenesen igénybevehető buszokkal szállítják a Csongrád megyei településre.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.