Water Willy

Gyárfás végleg kapitulált: Megváltoztatták a vizes vb kabalafiguráinak nevét

Water Lilly és Water Willy helyett Water Lili és Water Lali lesz a figurák neve.

2016.12.02 16:40MTI
Fotó: MTI

 A Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nkft. pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megváltoztatta a hétfőn bemutatott kabalák nevét.

       Erre azt követően került sor, hogy a sajtóban több helyen bírálták a névválasztást.

       A szervezők a közleményben emlékeztetnek arra, hogy a szervezőbizottság első körben nyílt pályázatot írt ki, a bírálók több szempontot vettek figyelembe, "így a kommunikációs stratégiához, arculathoz, merchandising célokhoz, nemzetközi elvárásokhoz, sportprezentációkhoz való illeszkedést, a kivitelezhetőséget és megvarrhatóságot". A tájékoztatás szerint a beérkezett pályaművek közül a szervezőbizottság nem talált olyat, amely minden elvárásnak megfelelt, így meghívásos pályázatot hirdetett, s erre szakmai ajánlások alapján választották ki az alkotókat.

          "A Bp2017 Nkft. kijelenti, hogy a nyertes pályamű alkotója korábbi ötletekből nem dolgozott, a pályázóknak nem volt lehetőségük megismerni más pályaműveket. A kiválasztott kabalát tervező Tatai Tibor grafikai munkája teljes mértékben saját szellemi termék" - olvasható a közleményben, amely úgy folytatódik hogy "ugyanakkor a pályázat tematikája leszűkíti a kreatív tervezés lehetőségeit".

        "A kabala megalkotásánál fontos szempont volt, hogy magyar vonatkozású, vízhez kötődő, könnyen azonosítható, kedvelt állat vagy növényfaj képezze a koncepció alapját. A kabalák az egész világon ismert, de Magyarországra kiemelten jellemző vízililiomok, melyek a fenti elvek alapján a Water Lili és Water Lali nevet kapják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.