Átszervezés

Hullanak a fejek a vidéki Mediaworks-lapoknál

A kiadó a Népszabadság bezárása után több nagy vidéki újság élére is új főszerkesztőket állított.

2016.12.01 14:11ma.hu
Fotó: AFP

Folytatódik az átszervezés a Mediaworksnél. A Népszabadságot bezáró, nemrég gazdát cserélt kiadó vezérigazgatója, Liszkay Gábor szerdán nyolc megyei lap - a 24 Óra, a Somogyi Hírlap, az Új Dunántúli Napló, a Tolnai Népújság, a Petőfi Népe, a Békés Megyei Hírlap, az Új Néplap és a Heves Megyei Hírlap - főszerkesztőjét is leváltotta.

A kiadó szűkszavú közleményben jelentette be a személycseréket. "A megyei napilapok területén a főszerkesztő-kiadóvezetői és a felelős szerkesztői munkakör megszűnik. A napilapok élén december 1-től főszerkesztők állnak, akiknek a munkáját egy-egy irodavezető segíti. A fentiekkel egy időben távozik a Mediaworkstől Póré László, Ficsór János, Nánási János, Nimmerfroh Ferenc, Czene Attila és Porcsin Zsolt, akiket Liszkay Gábor vezérigazgató a mai nappal felmentett a munkavégzés alól" - írták.

December 1-től: • A 24 Órát Takács Zoltán • A Somogyi Hírlapot Lengyel János • Az Új Dunántúli Naplót Fülöp Zoltán • A Tolnai Népújságot Finta Viktor • A Petőfi Népét Ökrös Csaba • A Békés Megyei Hírlapot Pocsaji Richárd • Az Új Néplapot Király Ernő • A Heves Megyei Hírlapot pedig Kühne Gábor vezeti.

Az új vezetők többsége belülről érkezett, mindössze a Heves Megyei Hírlaphoz hoztak külsős embert. Az Index értesülései szerint az érintett lapok munkatársait nem érték váratlanul a személycserék, sokuk a Népszabadság kiadásának felfüggesztése óta sejtette, hogy ilyesmi készül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.