PeCsa

Elkezdik bontani a Petőfi Csarnokot

A PeCsa helyére tervezett Új Nemzeti Galéria építése 2017 második felében kezdődhet.

2016.12.01 13:37ma.hu

Még decemberben megkezdődik a Petőfi Csarnok (PeCsa) bontása; a leromlott állagú épület helyén, de kisebb területen épül fel a Liget Budapest projekt keretében az Új Nemzeti Galéria.

A napokban lezárult a PeCsa bontására kiírt közbeszerzési eljárás, elvégezték az épület azbesztmentesítését és környezetvédelmi felmérését is, így rövidesen elindulhatnak a munkálatok - számolt be a helyszín csütörtöki sajtóbejárásán a beruházó Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

Sághi Attila hozzátette, hogy az Új Nemzeti Galéria építése 2017 második felében kezdődhet, a japán SANAA építésziroda tervei alapján megvalósuló múzeumot 2019-ben adják át. A PeCsa és szabadtéri színpada jelenleg 10 ezer 729 négyzetméteren terül el, az új múzeumépület azonban csak 9095 négyzetmétert foglal el - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.