Quaestor-botrány

A Jobbik a kormányt okolja a Quaestor-csődért

A párt szerint Tarsoly Csaba interjúja súlyos kérdéseket vet fel. Úgy látják, a kormány több tagja és személyesen Orbán Viktor is érintett lehet a botrányban.

2016.11.26 18:03MTI
Fotó: MTI

A Jobbik szerint az utóbbi napokban nyilvánosságra került információk alapján Orbán Viktor miniszterelnök, valamint kormányának több tagja is felelős lehet a Quaestor-csődért.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón szólította fel a kormányfőt és a kabinetet, hogy Quaestor-ügyben válaszolja meg azokat a kérdéseket, amelyeket Tarsoly Csaba korábbi cégvezér interjúja felvet.

A Jobbik politikusa rámutatott: a Quaestornak nagy kárt okozott Orbán Viktor rádiónyilatkozata, amelyben a kormányfő azt mondta: a brókercégekben nincs biztonságban az emberek pénze.

Szilágyi György felidézte: Tarsoly Csaba arról is beszélt, hogy ígéretet kapott a Quaestor bankkonszolidációhoz hasonló megmentésére, azonban ez nem történt meg. A politikus feltette a kérdést: vajon ez nem csak időhúzás volt annak biztosítására, hogy a "fideszes barátok, rokonok, hűbéresek" az utolsó napokban kivehessék pénzüket?

Az ellenzéki képviselő megjegyezte, szerinte elképzelhető, hogy fideszes oligarchák a BudaCash-hez hasonlóan a Quaestor környékén is megjelennek, és megpróbálnak hasznot húzni a csődből.

Szilágyi György további kérdésként felvetette, milyen kapcsolat van Orbán Viktor és Tarsoly Csaba között, valamint a miniszterelnök és a Quaestor-vezér "jobbkeze" között. Orbán Viktor és Puska Péter egyik találkozásáról ugyanis kép is készült egy labdarúgó mérkőzés VIP-páholyában - tette hozzá a jobbikos politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.