Szolidaritás

Az erdélyi iskolák mellett demonstráltak Miskolcon

Szolidaritását fejezte ki a kereszténydemokraták ifjúsági szervezete a marosvásárhelyi katolikus iskola mellett szombaton Miskolcon.

2016.11.13 04:30MTI

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke emlékeztetett: a romániai korrupcióellenes ügyészség november 3-án őrizetbe vette Stefan Somesan Maros megyei főtanfelügyelőt a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium törvénytelennek vélt 2014-es létrehozása miatt, és hatósági felügyelet alá vonta Tamási Zsoltot, a gimnázium igazgatóját.

Elmondta: az erdélyi magyar közösség megfélemlítése zajlik a korrupció ellenes harc ürügyén, pont a december 11-i román parlamenti választások előtt.

Nacsa Lőrinc közölte: értetlenül állnak azelőtt, hogy már egyházi iskolán keresztül is támadást intéznek a magyar közösség ellen.

Az egyházi iskola értéket ad át, embert nevel és versenyképes tudást biztosít az ott tanulóknak, így az onnan érkező fiatalok biztosan hasznos tagjai tudnak lenni az erdélyi közösségnek, így a román társadalomnak is - tette hozzá.

Most az iskola áll támadás alatt, "ki tudja, ha ma a katolikus iskolával lehet ezt tenni, akkor holnap nem másik, harmadik, sokadik iskolával tesznek-e így" - mondta Nacsa Lőrinc.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.