Jótékonyság

Rászoruló családoknak indít adománygyűjtést a Három királyfi mozgalom és a NOE

Magyarországon első alkalommal a családszervezetek tagjai, önkéntesei gyűjtenek adományt a kisgyermekes családosok számára a kijelölt boltokban.

2016.11.05 22:21MTI

Rászoruló kisgyermekes családoknak indít országos adománygyűjtő akciót a Három királyfi három királylány mozgalom és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) két másik családszervezettel közösen - közölte Vigh József, a mozgalom ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

A Fiatalok a kisgyermekes családokért címmel meghirdetett program újdonsága, hogy Magyarországon első alkalommal a családszervezetek tagjai, önkéntesei gyűjtenek adományt a kisgyermekes családosok számára a kijelölt boltokban.

A fiatalok által kezdeményezett akcióban a Három királyfi mozgalom és a NOE mellett a Pure Fashion Alapítvány és a Fiatalok az Élet Szolgálatában fiataljai közösen gyűjtenek adományokat novemberben, a CBA üzletlánc támogatásával.

Az adományokat háromszáz olyan rászoruló családhoz juttatják el, melyben az elmúlt évben születtek gyerekek.

A szervezők azt kérik a vásárolni indulóktól, elsősorban tartós árucikket adományozzanak a nehéz helyzetben lévő családoknak. Például egy csomag pelenka, egy kisebb játék vagy rugdalózó már sokat jelenthet a kisgyermekes családok számára - mondta Vigh József.

A családszervezetek novemberben Budapesten, Győrben, Veszprémben, Szegeden és Veresegyházon gyűjtik az adományokat, különböző időpontokban. A program részleteiről a mozgalom és a NOE oldalán lehet tájékozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.