Hiszek Benned Sport Program

150 millió forintos keretösszeg a kis és közepes sportegyesületeknek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárságával közösen megvalósított pályázati lehetőséget a tervek szerint még idén meghirdetik.

2016.11.04 18:18MTI

A magyarországi sportfejlesztési programok részeként a Hiszek Benned Sport Program keretében a kis és közepes sportegyesületek és szervezetek fejlesztését fél éven át egy 150 millió forintos keretösszeg segíti - jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke pénteken Kecskeméten.

Deutsch Tamás a SOSZ nyílt elnökségi ülését megelőző sajtótájékoztatón elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárságával közösen megvalósított pályázati lehetőséget a tervek szerint még idén meghirdetik. A program alapvető szakmai célja, hogy az egyesületek utánpótláskorú sportolóinak létszáma nőjön, de lehetőséget teremt a tehetségek kiválasztására és gondozására is.

Hangsúlyozta: a kis és közepes sportegyesületek támogatása és fejlődése a magyar sport hosszú távú megerősödését eredményezheti.

A Hiszek Benned Sport Program másik eleme az ország huszonhárom megyei jogú városában elsősorban a szabadidős sporttevékenység támogatását célzó pályázat. A meghirdetett programra az elkövetkező fél évben 100 millió forint áll rendelkezésre.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy a SOSZ a jövőben egyre több szolgáltatással könnyítené meg 172 tagszervezetének mindennapi munkáját. A Szolgáltató SOSZ elnevezésű program keretében egyebek mellett jogsegély-szolgálatot, könyvelési, pénzügyi, pályázati, sportreklám- és marketing-tanácsadást, sportegészségügyi szolgáltatást biztosítanának, valamint különféle fórumok, konferenciák és rendezvények szervezésében nyújtanának segítséget.

A sportegyesületek tájékoztatását, a szolgáltatások ismertetését az országban öt régiófelelős munkatárs segíti. A SOSZ elnöke szerint ez a program is hozzájárulhat a taglétszám további bővüléséhez.

Deutsch Tamás elmondta: a magyar sportirányítási rendszer átalakításáról szóló törvénymódosító javaslat révén a jövőben a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Magyar Olimpiai Bizottság mellett a Magyar Paralimpiai Bizottságban, a Nemzeti Diák-hallgatói Szabadidősport Szövetségben és a Nemzeti Versenysport Szövetségben is képviselteti magát.

A Sportegyesületek Országos Szövetségének tizenegy tagú vezetése a dunaújvárosi és kecskeméti elnökségi ülés után legközelebb - még idén - Pécsett találkozik.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere hangsúlyozta: a kecskeméti önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítmények fenntartására, karbantartására és a helyi versenysport és szabadidős sporttevékenységet folytató szervezetek támogatására a költségvetésből éves szinten legkevesebb 2,4 milliárd forintot fordítanak. A sportfejlesztéseket összegezve elmondta: tizenkét évvel ezelőtt megújult a város sportcsarnoka, hat évvel ezelőtt új uszoda és fürdő épült. Jelenleg a régi uszoda átalakítása folyik, amely a tervek szerint a kosárlabda-akadémiának ad majd helyet, emellett folyamatban van egy atlétikai pálya megvalósítása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.