Bűnügy

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az ivádi gyilkos

Aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt csütörtökön életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék az Ivádon 2015. március 5-én elkövetett emberüléssel vádolt K. Zs. S.-t, az első fokú ítélet nem jogerős.

2016.10.27 19:08MTI

Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője közleményében felidézte: az előzetes letartóztatásban lévő vádlott látásból ismerte a 18 éves sértettet, aki betegsége miatt közvetlen családtagjain kívül másokkal nem beszélt.

A fiatal lány 2015. március 5-én délután a salgótarjáni iskolából hazaindult Bátonyterenyére. A gépkocsival közlekedő vádlott felfigyelt az úttest mellett várakozó sértettre, és felajánlotta neki, hogy hazaviszi, mivel tudta, hogy egyik ismerősének nevelt lánya.

A sértett beszállt a vádlott gépkocsijába, aki menet közben szexuális ajánlatott tett a lánynak. A sértett az ajánlatra nem mondott semmit, hallgatását a férfi beleegyezésnek vélte, ezért Bátonyterenye helyett Ivád külterületére autózott.

A helyszínen mindketten kiszálltak a kocsiból. A sértett a vádlott szexuális közeledését elutasította, emiatt a vádlott csalódott és dühös lett, ezért a lányt egy alkalommal arcon ütötte, majd egy rúdszerű eszközzel a fején is többször megütötte.

A vádlott ezt követően egy, az eljárás során elő nem került eszközzel ütést mért a földön fekvő sértett fejére, amivel koponyatető-törést okozott. A lány azonnal elvesztette eszméletét. A sérülések rövid időn belül halálát okozták, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A vádlott autójából úgy látta, hogy a sértett megpróbál felemelkedni, ezért a kocsival megfordult, majd ráhajtott a földön fekvő áldozatra. Ezt követően a férfi rákanyarodott a 23-as főútra és visszaindult Salgótarjánba. A sértett még életben volt, amikor a gépkocsi ráhajtott.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője az ítélet ellen részben felmentés, részben a büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős. A bíróság a fogva lévő vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.