Pártok

Megkezdődött az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról

"A demokratikus ellenzéki pártok részvételével megtörtént az első egyeztetés az előválasztásról és kapcsolódó kérdésekről".

2016.10.27 17:20MTI

Megkezdődött az ellenzéki egyeztetés az előválasztásról csütörtökön - tudatta a tárgyaláson résztvevő nyolc párt csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: "a demokratikus ellenzéki pártok részvételével megtörtént az első egyeztetés az előválasztásról és kapcsolódó kérdésekről".

A tárgyaláson részt vett a Balpárt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, az Európai Bal, a Liberálisok, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Párbeszéd delegációja. Azt írták, a tárgyalás konstruktív légkörben zajlott, és a felek megállapodtak a megoldáskeresés folytatásában.

A Párbeszéd október 2-án jelentette be, hogy erre a hétre egyeztetésre hívják a demokratikus ellenzék pártjait. Az ellenzéki párt előzőleg, már június közepén arról tájékoztatott, hogy kidolgozta előválasztási koncepcióját. Szerintük a demokratikus ellenzék egyetlen esélye, ha 2018-ra megtalálják azt "a 106 igaz embert", aki bírja a helyi közösségek bizalmát és integrálni tudja a kormányváltást akaró szavazókat.

A Párbeszéd akkor a Jobbikon kívül minden ellenzéki pártot és több parlamenten kívüli szervezetet is meghívott az egyeztetésre. Az LMP jelezte, hogy nem vesz részt a megbeszéléseken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.