Gyász

Meghalt a csodamentős, akit nem kímélt az élet

Szüleit autóbalesetben vesztette el, ezért mentősnek állt. A mentőautó, amiben dolgozott, öt éve egy busszal karambolozott, a férfi pedig kómába esett. Újra megtanul járni és beszélni - ám hiába küzdött...

2016.10.26 07:49ma.hu
Kép: Hamar György, baon.hu

Mindössze harminchat éves volt Nagy Szabolcs kecskeméti mentős, akit ismerősei és kollégái csak „Csodamentősként” emlegettek.

Az elkötelezett életmentő 2011. augusztus 20-án szenvedett súlyos balesetet. Abban a szirénázó rohamkocsiban ült, amelyik egy menetrend szerinti busszal karambolozott Kecskeméten. Két koponyaműtét után mesterséges altatásban tartották, utána sokáig kómában volt. De egy percig nem adta fel - erről interjú is készült vele. Csaknem teljesen lebénult, beszélni is nehezen tudott, de akaraterejének köszönhetően újra megtanult járni és lassan, de biztosan, elkezdett felépülni. Az elmúlt öt évben folyamatosan küzdött a teljes gyógyulásért.

Nagy Szabolcs azért választotta ezt a hivatást, mert 20 évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette a szüleit. Egy egész ország drukkolt neki, hogy újra mentős lehessen, ez volt ugyanis élete álma.

Súlyos koponyasérüléseket szenvedett, de akarta mindent felülmúlt - baon.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.