Gyermekzaklatás

Az ügyészség indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását

A gyanúsított 2007 és 2016 között a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, súlyosan megszegte a feladatából eredő kötelességét, és veszélyeztette a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését.

2016.10.24 10:50MTI

Indítványozta a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását hétfőn a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult büntetőügyben.

Várhomokiné Rabi Noémi főügyészhelyettes az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság múlt pénteken vette őrizetbe a gyermekotthon igazgatóját.

Azt írta, hogy a gyanúsított 2007 és 2016 között a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, súlyosan megszegte a feladatából eredő kötelességét, és veszélyeztette a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését.

Az ügyészség szerint feltételezhető, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, veszélyeztetné annak eredményességét, emellett a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A főügyészhelyettes megjegyezte, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

Az RTL Klub október elején az esti Híradójában, majd a Házon kívül című műsorban a bicskei gyermekotthon két volt lakója névvel és arccal vállalt nyilatkozatában azt mondta, az intézet igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, őket négy, illetve nyolc éven keresztül zaklatta.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását. A tárca emellett emlékeztetett arra, hogy a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.

Az ingatlant tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közölte, hogy az igazgató elhagyta a gyermekotthonban található szolgálati lakását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.