1956

Fáklyás felvonulás Budapesten

Több ezer ember, főleg fiatalok részvételével fáklyás felvonulást tartottak szombaton este, Budapesten a 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. évfordulója emlékére.

2016.10.22 18:37MTI

A menet három, korhű Csepel típusú teherautó felvezetésével a Műegyetem, az 1956. október 22-i diák nagygyűlés helyszíne elől indult el. A menetben részt vevők lyukas, nemzeti színű zászlókat lobogtattak. Sokan nemzeti színű karszalagot viseltek, és sok lengyel zászló is feltűnt a tömegben.

MTI/Máthé Zoltán

Amikor a menet eleje a Szent Gellért térre ért, a vége akkor indult el a Műegyetem elől.

MTI/Máthé Zoltán

A megemlékezés résztvevői megálltak a Nagy Imre téren, a Forradalom Lángja emlékműnél, ahol meghallgatták Tarlós István, Budapest főpolgármesterének a beszédét, majd a Bem József téren, Bem József-szobra előtt ért véget a fáklyás felvonulás.

MTI/Máthé Zoltán

Bem József-szobrát meg fogja koszorúzni a Rákóczi Szövetség is.

MTI/Soós Lajos


MTI/Soós Lajos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.