Detonáció

Teréz körúti robbantás: Eltévedt a TEK, egysávos utcában fordult vissza 30 jármű, harckocsistul

A 30 kocsival felvonuló Terrorelhárítási Központ magától nem találta meg a házat, útbaigazítást kellett kérniük a falusiaktól.

2016.10.22 09:54ma.hu

P. Lászlóról a kora és büntetlen előélete mellett még nem sokat lehet tudni, ha minden igaz, családja sokáig a Pest megyei Taksonyban élt, onnan a Blikk szerint külföldre költöztek, aztán vissza az országba, a Keszthely melletti Karmacsra, ahol P. apja még polgármester is volt. Csütörtökön végül Keszthelyen fogta el a férfit a TEK.

Karmacson a helyiek visszahúzódóként írták le P-t, akinek régen még a tanulás sem ment. Állítólag szeptember elején nagy robbanást lehetett hallani a faluban, szerintük P. épp a robbanószerkezeteit próbálta ki.

A Magyar Idők szerint a férfi a falubéli robbantás mellett több próbát tartott Keszthelyi-hegységben is. Ezen kívül a Bors és a Blikk tud arról, hogy Karmacson a lakók gyakran hallottak lövéseket is, és éveken keresztül sorozatosak voltak a gyújtogatások is a falu körül.

A faluban gyakran hallottak ordibálást, veszekedést is P-ék telke felől.
Karmacson 10 napja tűnt fel újra P., de nem rejtőzködött, simán járkált a piros autójával (amiben később elkapták).

A helyiek szerint ugyanis P-t sosem látták olyan ruhákban, amiket a robbantóról készült felvételeken lévő ember visel, és P. nem is úgy jár, ahogyan a videókon szereplő robbantó.

A férfi apja elképzelhetetlennek tartja, hogy a fia legyen a Teréz körúti robbantó. A Borsnak azt mondta, hogy a rendőrség csak vaktában lövöldözik.

Közben az is kiderült, hogy a nyomozást segítette a robbantásnál használt távirányító, amit a rendőrök le tudtak nyomozni, és így jutottak el egy vidéki szakboltig.

A TEK P. elfogása után házkutatást tartott a férfi apjának karmacsi házában, tanúk szerint rengeteg dolgot vittek el onnan. A helyiek arról is beszéltek a Borsnak, hogy a 30 kocsival felvonuló Terrorelhárítási Központ magától nem találta meg a házat, útbaigazítást kellett kérniük a falusiaktól. Az egysávos utcában még meg is kellett fordulniuk harckocsistul, mindenestül.

A rendőrség persze nem fizeti ki a 10 milliós nyomravezetői díjat, mert bár sok tippet kaptak, P-re maguktól akadtak rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.