Média

Fidesz: Magyarországon sokszínűen működik a sajtó

Magyarországon Nyugat-Európa számtalan országánál sokkal inkább érvényesül a tömegtájékoztatás, a sajtó sokszínűsége.

2016.10.16 15:36MTI

Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke, frakcióvezető-helyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nem látják, ki ellen irányul az a közös tüntetés, amelyet ellenzéki pártok és civil szervezetek tartanak vasárnap délután a magyar sajtószabadságért.

Kiemelte: az írott lapok piacán a "Népszabadság megszűnését követően" is két ellenzékinek tekinthető és két kormánypárti kiadvány szerepel, és "jó okkal feltételezhető", hogy előbbiek magasabb példányszámban jelennek meg.

Egyértelmű az is, hogy az egyik kereskedelmi televízió "erősen kormánykritikus véleményeket" jelenít meg, "ellenzékinek tekinthető híradót gyárt", emellett a kisebb kereskedelmi csatornákon is a valószínűleg a kormánnyal kritikus ellenzéki televízióknak van nagyobb nézettsége - fejtette ki Gulyás Gergely. Hangsúlyozta azt is, hogy a politikailag a kormánnyal szimpatizáló médiumok az interneten jelentős kisebbségben vannak olvasottsági szempontból és számszerűen is.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Résztvevők a Lehet Más a Politika (LMP), az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös demonstrációján a főváros V. kerületében, a Szabad sajtó úton 2016. október 16-án. Az ellenzéki pártok a Népszabadság megszüntetése és a korrupció ellen tüntettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.