Védelem

A Magyar Honvédség összekötőt küld az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságára

Magyarország mindaddig folytatja szerepvállalását, ameddig az "együtt be, együtt ki" elv alapján indokolt.

2016.10.16 05:28MTI

A Magyar Honvédség összekötőt küld az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságára, hogy még hatékonyabban vegyen részt a globális különleges műveleti hálózatban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter amerikai útjának záró napján a floridai Tampába utazott, ahol az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának parancsnokával, Joseph Votel vezérezredessel és Mark Hicks vezérőrnaggyal, az Egyesült Államok Különleges Műveleti Főparancsnokságának törzsfőnökével tárgyalt.

A megbeszéléseken Simicskó István elmondta, nagyra "értékeljük az amerikai haderő logisztikai támogatását a magyar műveleti szerepvállalás segítéséhez, mind Irakban, mind Afganisztánban" - írták a közleményben.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország mindaddig folytatja szerepvállalását, ameddig az "együtt be, együtt ki" elv alapján indokolt.

Simicskó István kiemelte: "hazánk számára Afganisztán stabilitása azért is kiemelten fontos, mert az ország az Európába irányuló migráció egyik fő forrását jelenti".

Votel vezérezredes az együttműködés további fejlesztését hangsúlyozta a megbeszélésen és elmondta, nagyra értékelik a magyar katonák műveleti szerepvállalását - olvasható a HM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.