Kiállítás

Ott van a T-34-es a Hadtörténeti Múzeum előtt

A HM HIM előtti T-34-est, valamint az udvarán elhelyezett BTR152 páncélozott szállító harcjárművet, a ZIL tehergépkocsit és a 76 mm-es páncéltörő ágyút november 20-áig láthatják az érdeklődők.

2016.10.15 13:51ma.hu
honvedelem.hu

A T-34-es 6,75 méter hosszú, 3 méter széles, magassága 2,45 méter, tömege pedig mintegy 32 tonna. Annak idején négyfős személyzet működtette.

Az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésekre az ország több településére is biztosít a Múzeum különböző haditechnikai eszközöket. Első ízben június 30-án, a Magyar Nemzeti Múzeum előkertjében helyeztek el egy T34-es harckocsit, de szintén került ebből a szimbolikus harckocsiból Kaposvárra a Rippl-Rónai Megyei Jogú Városi Múzeumba, valamint a debreceni Déri Múzeumba.

Fotók: Szikits Péter



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.