Védekezés

Poloskainvázió - elképesztő mennyiségű büdösbogár jelent meg

A Nébih a következő tanácsokkal segít, mit tegyünk a kártevőpopuláció csökkenéséhez.

2016.10.09 13:04ma.hu

Mit tegyünk a telelő helyre vonuló poloskákkal? - teszi fel a kérdést a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal.

NÉBIH

Nem javasoljuk, hogy a lakásban háztartási irtószerrel védekezzen ellenük az ember. Érdemes a nyílászárókat megfelelően tömíteni, hogy a poloskák ne tudjanak bejutni a lakásba, viszont, ha már bent vannak, célszerű összegyűjteni és valahogy megsemmisíteni a bogarakat.

A hazánkban jövevény zöld vándorpoloska és az ázsiai márványospoloska kifejlett egyedei a hűvös őszi idő beköszöntével kezdik elhagyni a táplálkozási helyüket és keresnek telelő helyet maguknak. A tenyészidőszakban nagyon sok kerti növényen, pl. zöldségféléken, dísznövényeken, okoznak kárt a szívogatásukkal. Ősszel aztán gyakran húzódnak be a nyílászárókon, redőnyszekrényen és más réseken keresztül emberi tartózkodásra használt meleg helyiségekbe. Egyes esetekben nagy tömegben, invázió-szerűen lepik el a házakat. Emberre alapvetően nem veszélyesek, de jelenlétük, esetenkénti tömeges megjelenésük zavaró lehet.

Wikipedia

Lakásban nem javasolt ellenük háztartási irtószerrel védekezni. Célszerű a lakásba bejutott poloskákat összegyűjteni és mechanikai vagy más úton megsemmisíteni. A nyílászárókat érdemes megfelelően tömíteni, hogy megakadályozzuk az említett poloskák, valamint a szintén gyakran beköltöző harlekinkatica bejutását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.