Gyermekvédelem

Elhagyta szolgálati lakását a bicskei gyermekotthon zaklatással gyanúsított igazgatója

Az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiatal azt állította, a bicskei gyermekotthon igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, neki négy éven keresztül volt intim viszonya vele.

2016.10.08 11:56MTI

Elhagyta a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban található szolgálati lakását az intézet szexuális zaklatással gyanúsított igazgatója - közölte az ingatlant tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szombaton, az MTI-vel.

Az MNV közleményében hangsúlyozta, azonnal intézkedtek azt követően, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere levélben fordult a társasághoz, mivel tárcája hatósági lehetőség hiányában csak felszólítani tudta az igazgatót arra, hogy a vizsgálat idejére hagyja el az ingatlant.

Az RTL Klub szerda esti híradójában, majd a Házon kívül című műsorban sugárzott felvételen az intézet egyik volt lakója, egy 22 éves fiatal azt állította, a bicskei gyermekotthon igazgatója éveken keresztül molesztált több rábízott gyereket, neki négy éven keresztül volt intim viszonya vele. Egy másik fiú - aki szintén névvel és arccal vállalta a nyilatkozatot - a műsorban azt mondta, hogy 12 éves korától kezdve nyolc éven át volt szexuális kapcsolatban az igazgatóval, és nemcsak ők ketten áldozatok. A rendőrség a kereskedelmi televíziónak megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

Az RTL Klub péntek esti Híradójában arról számoltak be, hogy a feljelentés és a vizsgálat ellenére az intézményvezető még mindig a gyermekotthonban lakik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőtől egy külső vezető veszi át a gyermekotthon irányítását. A tárca emellett emlékeztetett, hogy a gyermekotthonokat működtető Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a gyermekvédelmi gyám jelzése alapján szeptember 23-án szerzett tudomást a gyermekotthonban történt szexuális zaklatás gyanújáról, és azonnal felfüggesztette állásából az intézmény igazgatóját, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.