Illegális bevándorlás

Honosítottak egy sajószentpéteri férfit - úgy, hogy nem is kérvényezte

Egy sajószentpéteri férfi azzal keresték meg, hogy honosítani fogják.

2016.09.28 15:00ma.hu

Egy sajószentpéteri férfi számolt be a borsodi eszon.hu-nak arról, hogy emailben értesítették ki, hogy honosítanák:

"Tájékoztatom, hogy egyszerűsített honosítási kérelme nyomán, Magyarország Köztársasági Elnöke Önöket honosította, s az ezt igazoló okirat megérkezett Főkonzulátusunkra. A magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges eskü vagy fogadalom letétele végett többször kerestük Önöket – sikertelenül – a korábban megadott elérhetőségen. Kérem, szíveskedjenek mielőbb felvenni a kapcsolatot Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusával. Üdvözlettel, Eskücsoport.+

Csakhogy a férfi sosem nyújtott be honosítási kérelmet, hiszen mindig is magyar állampolgár volt, és itt is lakik. Meg is kérdezte a főkonzulátust, hogy szerezték meg az emailcímét, mire azt felelték: ő adta meg a kérelmező adatlapon. Kérte, hogy küldjék át neki emailben a kérelmet, mire közölték: „Jelenleg a kérelmét nem áll módunkban beszkennelni, de amikor jön esküt tenni, a kérelme azon lapját, amely tartalmazza az e-mail címet, kinyomtatjuk Önnek.”

Később a Nemzeti Választási Iroda is küldött emailt, de annak nem ő, hanem Krisztina nevű családtagja volt a címzettje – pedig nincs is ilyen nevű rokona. Közölték: a kérelme alapján felvették a központi névjegyzékbe. Az NVI szerint nem történt adatkezelési szabálytalanság, a törvény szerint a kérelmező maga döntheti el, milyen módon kér értesítést. A külügyminisztérium szerint a konzuli szolgálat sok 100 ezer kérelem átvételével és feldolgozásával foglalkozott már, és ilyen probléma eddig nem volt. A férfi a külügyminisztériumhoz fordult, de eddig nem kapott választ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.