Szavaznak

Polgármestert választanak vasárnap Jászszentandráson és Jászkiséren

Két Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap.

2016.09.28 00:27MTI

Jászszentandráson, a polgármesteri tisztségért hét jelölt indul - közölte Márkus Erika, a község jegyzője kedden az MTI-vel. A választást azért kellett kiírni, mert Banka Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester júniusban elhunyt.

A településvezetői tisztségre aspiráló jelöltek közül négyen indulnak párttámogatással: Csontos Magdolna (Fidesz-KDNP), Kozma István (Jobbik), Kis Zoltán (LMP), Bencsik Mihály (Munkáspárt). Függetlenként méreti meg magát Czakó József, Fehér Attila és Szabó László.

A mintegy 2500 lakosú község választási névjegyzékében jelenleg 2111 helybéli szerepel - tájékoztatott a jegyző.

Jászkiséren a polgármesteri tisztségért négy jelölt indul, a nyolc képviselői tisztségre harmincöten jelöltették magukat - közölte a település jegyzője z MTI-vel.

Szombati Csaba Gábor elmondta: a választást azért kellett kiírni, mert a nyolctagú képviselő-testület július 4-én feloszlatta magát, és ez együtt jár a polgármesteri tisztség megszűnésével.

A településvezetői posztért négyen indulnak: Lukácsi György (Fidesz-KDNP), Filemon Kristóf (Munkáspárt), Túróczi György (Jobbik) és Balog László (független).

A nyolc képviselői helyre harmincöten jelöltették magukat, köztük Pintér Ferenc korábbi független polgármester is. A mintegy 5500 lakosú város választási névjegyzékében jelenleg 4322-en szerepelnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.