Illegális bevándorlás

Orbán: a migráció tönkreteszi Európát

Bírálta a világ azon vezető politikusainak álláspontját, amely szerint a jobb életért nem a nyomorban élők szülőföldjén kell tenni, hanem "bárki szabadon odamehet, ahol ez elérhető".

2016.09.27 10:18MTI

Orbán Viktor nem akar olyasmit elképzelni sem, hogy kötelező kvóták alapján migránsok érkezzenek Magyarországra. A miniszterelnök a reformatus.hu-n olvasható interjúban megerősítette álláspontját, miszerint az ellenőrizetlen beáramlás tönkreteszi Európát és nem segít a bevándorlókon sem, "jobb, ha mindenki a maga fügefája alatt marad".

A Magyarországi Református Egyház honlapjának adott interjúban a kormányfő a migrációról azt mondta, "nem menekültválságot kell megoldanunk, hanem egy történelmi feladatot, hogy mi, európaiak, magyarok, keresztények hogyan viszonyuljunk a népvándorláshoz".

Bírálta a világ azon vezető politikusainak álláspontját, amely szerint a jobb életért nem a nyomorban élők szülőföldjén kell tenni, hanem "bárki szabadon odamehet, ahol ez elérhető". "Ha ennek a gondolatnak engedünk, az tönkreteszi Európát, a kultúráját és a gazdasági rendszerét is, és azokon sem segít, akik eljöttek. Az otthonmaradók pedig szintén vesztesek" - tette hozzá.

Orbán Viktor elképzelhetetlennek nevezte a muszlimok integrációját Európában, mint mondta, "a legtöbb, amiben reménykedhetnénk, a békés egymás mellett élés, ezt azonban párhuzamos társadalomnak nevezzük".

Hangsúlyozta, hogy párhuzamos társadalmakkal párhuzamos jogrendszerek járnak együtt, és hagyományos keresztény jogrendű államokban élnek olyan arab családok, amelyek a felszínen betartják ugyan a törvényeket, de a valóságban "rejtetten a származási országuk kultúrája és jogrendszere mentén élnek". Hozzátette: megérti, ha jobban bíznak saját hitükben, és elfogadja, hogy joguk van "tőlünk különböző módon élni, de ahhoz nem kell idejönni".

A már Európában élő migránsok kötelező kvóta szerinti szétosztását a miniszterelnök értelmetlennek tartja. Úgy fogalmazott: "ha nem láncoljuk le őket egy nehezen elmozdítható tárgyhoz, akkor hamarosan kereket oldanak, és oda mennek, ahol nagyobb jólétet remélnek".

Arra a kérdésre, hogy el tud képzelni egy olyan Magyarországot, ahová, "fejet hajtva" Brüsszel akaratának, megérkeznek a migránsok, azt válaszolta: "nem akarok ilyet elképzelni. Ha ez járna a fejemben, akkor inkább elolvasnám az Egri csillagokat".

Az október 2-i kvótareferendumról azt mondta, hogy bár sokan szerették volna, nem lett pártpolitikai kérdés. A magyar társadalomnak van egy józan többsége, amely meg tudja különböztetni a sorskérdéseket, a nemzeti ügyeket és a pártkérdéseket - mondta a református egyház honlapján olvasható interjúban Orbán Viktor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.