Illegális bevándorlás

Szakértő: a kamionsofőröket nem csak migránsok támadják meg

Nagyon sok rablást helyi bűnöző csoportok követnek el, a kamionos pihenők egy része Magyarországon sem biztonságos, több helyen tolvajokra figyelmeztető táblák is ki vannak téve.

2016.09.23 09:50MTI

A kamionsofőrök elleni támadások nem feltétlenül köthetők össze a migránsokkal, nagyon sok rablást helyi bűnöző csoportok követnek el - mondta Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense hozzátette: a kamionos pihenők egy része Magyarországon sem biztonságos, több helyen tolvajokra figyelmeztető táblák is ki vannak téve.

A szakértő az úgynevezett no go zónákról szólva azt mondta: hivatalosan nem léteznek ilyenek , hiszen "egyik európai ország sem fogja elismerni, hogy vannak olyan területek, ahol nem tudja fenntartani a közrendet".

Ugyanakkor bizonyos országok bizonyos nagyvárosainak egyes negyedeibe fehér bőrű ember nem szívesen megy be, főleg sötétedés után, és különösen, ha nő - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy mit tegyen, aki szeretné elkerülni ezeket a zónákat, az egyetemi docens azt mondta: általában Európában nagyon jó a közbiztonság ott, ahol jelentős az idegenforgalom.

Csütörtök hajnalban támadtak meg egy magyar kamionsofőrt migránsok Franciaországban, a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában. A főként arc- és fejsérüléseket szenvedett férfit már kiengedték a kórházból, de az M1 információja szerint csütörtök estig nem tudták kihallgatni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.