Országgyűlés

A bizottság Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését javasolja

Polt Péter kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés gyanúja miatt.

2016.09.12 11:38MTI

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága hétfőn egyhangú szavazással a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését javasolta a parlamentnek - közölte Vejkey Imre, a testület KDNP-s elnöke a bizottság zárt ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Vejkey Imre a legfőbb ügyész átiratát ismertetve emlékeztetett arra, hogy Polt Péter kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés gyanúja miatt.

Közölte: a bizottsági ülésen meghallgatták Mengyi Rolandot is, aki a testület előtt azt mondta, nem igaz az átiratban szereplő tényállás és kérte a bizottságtól mentelmi jogának felfüggesztését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.