Bíróság

Jogerős: nem kell börtönbe mennie a fagyállós gazdának

Másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön annak a férfinak a büntetését, akit korábban első fokon hét év börtönre ítéltek, mert fagyállót öntött a sorozatos lopások megakadályozása érdekében a saját borába.

2016.09.01 15:45MTI

A vácszentlászlói férfi még 2013-ban úgy próbálta megakadályozni meggyborának ellopását, hogy fagyállót öntött bele, és emiatt egy ember meghalt.

A férfit a Budapest Környéki Törvényszék tavaly novemberben első fokon hét évre ítélte több emberen elkövetett emberölés kísérlete, illetve sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt.

A másodfokú tárgyaláson a védelem a büntetés lényeges enyhítését kérte, mert álláspontja szerint az elsőfokú ítélet minősítése téves. A másodfokon eljáró fellebbviteli főügyészség képviselője szerint bár egyetértenek az elsőfokú bíróság minősítésével és az alsóbb fokú ügyészség enyhítésre irányuló fellebbezését visszavonták, mégis látnak lehetőséget a büntetés enyhítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.