Célkereszt

Bayer Zsolt nem ír több trágár hangú, durva publicisztikát

A lovagkereszttel kitüntetett újságíró szerint ő és a nemzedéke kudarcot vallott a polgári Magyarország felépítésében.

2016.08.27 10:38ma.hu

Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap lovagkereszttel kitüntetett újságírója a Mandínernek adott interjújában azt ígérte, felhagy a trágár hangvételű, durva publicisztikák írásával.

„Nagy, szent fogadalmat is teszek itt most a kitüntetések és egyebek hatására, hogy tehát: megpróbálok felnőni a feladathoz. Befejezem azt a típusú publicisztikát, amelyre utalt” – mondta egy újságírói kérdésre reagálva.

Bayer az interjúban beavatta az olvasókat legvaskosabb „publicisztikai fordulatainak” hátterébe. Beszélt a zsidósághoz fűződő viszonyáról, és arról is, hogy nagyapja 1944-ben belépett a nyilas pártba, a háború után pedig beszervezték, az ÁVH III/III-as csoportfőnökségének ügynöke volt.

Az újságíró meglepő őszinteséggel vallott arról is, hogy 1988-ban Fidesz-alapítóként egyáltalán nem olyan országot képzelt el magának, amilyet 2016-ban maga körül lát. Mint mondta, nemzedéke kudarcot vallott, mert „nem tudtuk eljuttatni az országot a vágyott polgári miliőbe”.

Hatalmas botrányt kiváltott lovagkeresztjéről azt mondta, hogy manapság „nagy divatja van, főleg újságírói körökben” annak, hogy elbagatelizálják ezt a kitüntetést, de ő a maga részéről nagy becsben fogja tartani, és megilletődött, amikor megkapta.

A teljes cikket a Mandíner oldalán olvashatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.