Esőzés

Veszélyben a Planetárium?

A beázás miatt egyelőre bizonytalan, hogy fogadhatnak-e még egyáltalán látogatókat, és ha igen, mikor.

2016.08.25 13:55MTI

Tetemes összegbe kerülhet a hétfői beázás miatt bezárt planetárium felújítása, egyelőre nem tudni mi lesz az épület sorsa - erről a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetáriumának műszaki referense beszélt a Magyar Idők csütörtöki számában.

Szmutku Antal hozzátette, zajlik a kárfelmérés, és csak azután tudják megmondani, mennyit kellene költeni a létesítmény felújítására.

Elmondta, hogy beázott a főbejárat szélfogója, ömlött a csapadék mennyezetből, közvetlen balesetveszély állt fenn, valamint szerkezetileg is sérülhetett az épület – tette hozzá. Több helyen beázott a körfolyosó, a ruhatár, valamint a raktárhelyiségek és egyes vitrinek is jelentős károkat szenvedtek.

Egyelőre bizonytalan, hogy fogadhatnak-e még egyáltalán látogatókat, és ha igen, mikor – jegyezte meg a műszaki referens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.