Katasztrófa

Olaszországi földrengés: 20 millió forinttal segítenek a rászorulókon a magyar katolikusok

A püspöki konferencia együttérzését fejezte ki a természeti katasztrófa sújtotta területen élőknek és az elhunytak hozzátartozóinak.

2016.08.24 17:02MTI
meteoweb.eu

Húszmillió forintnyi gyorssegélyt küld a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa az olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A közleményben a püspöki konferencia együttérzését fejezte ki a természeti katasztrófa sújtotta területen élőknek és az elhunytak hozzátartozóinak. A gyorssegélyt az olasz püspöki konferencián keresztül juttatják el a rászorulóknak - tették hozzá.

Az olasz polgári védelem adatai szerint hetvenháromra emelkedett a szerda hajnalban Olaszország középső részét megrázó, erős földrengés halálos áldozatainak száma.

A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földmozgás a legnagyobb pusztítást a Rómától északkeletre fekvő Marche régióban okozta. Amatrice településen 35-en, Accumoli városkában 11-en vesztették életüket. A szerencsétlenség miatt Arquata és Pescara del Tronto területén is többen meghaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.