Tanévkezdés

Értekezletet tart a Klik az iskolaigazgatóknak

A tanévkezdéssel és a fenntartói feladatok változásával összefüggő témákról tart értekezletet az iskolák igazgatóinak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke és elnökhelyettese, akik háromhetes országjáró körútra indultak a héten.

2016.08.24 12:35MTI

A központ MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint minden intézményvezetővel személyesen találkozik Pölöskei Gáborné elnök, valamint Magyar Zita elnökhelyettes.

A szervezet vezetői a tanévkezdéssel és a fenntartói feladatok változásával összefüggő témákról tartanak értekezletet minden leendő tankerületi központ területén az iskolák igazgatóinak. Az állami intézményfenntartó többször is hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartja a partneri viszonyt az iskolákkal, pedagógusokkal, ezért is döntött úgy a szervezet elnöke, hogy minden tankerületben megbeszélést folytat az intézményvezetőkkel.

Mint írták, a tankerületek elvégeztették a szükséges karbantartási munkákat, beszerezték a bútorokat és egyéb eszközöket is. Kiemelt cél, hogy szeptembertől az igazgatók pontosan és naprakészen ismerjék a rendelkezésükre álló pénzügyi kereteket, mivel ez a feltétele annak, hogy valódi vezetőként irányíthassák a rájuk bízott intézményeket.

A közleményben rögzítették, hogy az állami intézményfenntartó költségvetése biztosítja a fenntartással – működtetéssel kapcsolatos költségek fedezetét, az új szervezeti keretek között zökkenőmentesen fog alakulni az idei tanév, az új fenntartói szemlélet rugalmasabb és kiszámítható működést jelent az iskolák számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.