Augusztus 20.

Százezrek vettek részt az ünnepi programokon

Minden helyszínen rendben, a biztonsági terveknek megfelelően zajlottak a rendezvények.

2016.08.21 07:30MTI
MTI Koszticsák Szilárd

Az ünnepi események az Országház előtti Kossuth Lajos téren Magyarország nemzeti lobogójának felvonásával kezdődtek, majd a honvédtisztjelöltek avatása következett. Sokan látogattak el a Parlamentbe, a budai Várban egész nap tartó programokon és a Clark Ádám téri szabadtéri koncerteken kora estig több tízezren vettek részt. A tűzijáték idejére megteltek a rakpartok is.

A központi rendezvényeket szervező HM NRH közölte azt is: a tűzijáték a tervek szerint zajlott, sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat nem számolt be rendkívüli eseményről.

Az érdeklődők biztonságosan elhagyták a helyszínt. A pirotechnikai mentesítés befejeződött, a bevezetett közlekedési korlátozások is lassan véget érnek. Az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.

MTI Koszticsák Szilárd


MTI fotó: Lakatos Péter


MTI Szigetváry Zsolt



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.