Közlekedés

A BKK a rendőrségi adatok birtokában indít eljárást az ír utasát megverő taxis ellen

A BKK azt közölte, hozzájuk nem érkezett bejelentés az esetről, a sajtóból értesültek az eseményekről, így azt sem tudják, hogy taxitársasághoz tartozik-e a sofőr.

2016.08.17 14:43MTI

A Budapesti Közlekedési Központ rendőrségi adatok birtokában indít eljárást az ír utasát megverő taxis ellen.

Az MTI megkeresésére a BKK azt közölte, hozzájuk nem érkezett bejelentés az esetről, a sajtóból értesültek az eseményekről, így azt sem tudják, hogy taxitársasághoz tartozik-e a sofőr. A BKK felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, ha megkapják a szükséges adatokat, akkor meg tudja indítani az ügy kivizsgálását.

A BKK a taxiállomás-használati hozzájárulást vonhatja vissza abban az esetben, ha a bejelentést kivizsgálta és azt megalapozottnak találta, vagy ha az illetékes hatóság határozatban tájékoztatja a taxis elmarasztalásról.

Amennyiben az eset károsultja bejelentéssel él a BKK-nál, és a vizsgálat során aláírásával és személyes adataival vállalja bejelentését, akkor a társaság a sofőr taxiállomás-használati hozzájárulást visszavonja.

A rendőrség szabálysértési eljárásban vizsgálja az esetet, a taxis ellen önbíráskodás miatt indítottak eljárást.

A police.hu-n vasárnap megjelent közlemény szerint az ír férfi a Sziget fesztiválról akart szállásához, a Margitszigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért.

Közölték: az utas sokallta az összeget, ezért arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, majd egy "ismeretlen, hegyes vidékre" vitte, és közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, de a taxis kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott.

Az ír férfi feljelentést tett. A rendőrök azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.