Légimentők

Kétezer légi mentés volt tavaly

A légi mentések döntő része - több mint kilencven százaléka - primer mentési feladat, a helyszínről kórházba vitték a beteget.

2016.08.17 12:39MTI

A légi mentők tavaly több mint kétezer mentési feladatot láttak el - írta a Magyar Nemzet szerdai számában az Országos Mentőszolgálat közlésére hivatkozva.

Tavaly 2345 esetben volt szükség légi mentésre, ez közel megegyezik az elmúlt évek átlagával.

A légi mentések döntő része – több mint kilencven százaléka – primer mentési feladat, a helyszínről kórházba vitték a beteget – olvasható.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztatása szerint az országban 19 olyan kórház van, amelynek megvan az összes szükséges hivatali engedélye ahhoz, hogy az elérhető hét mentőhelikopter valamelyike leszállhasson területükön. Ezek állapotát évente ellenőrzik.

Az Országos Mentőszolgálat ugyanakkor azt közölte a lappal, hogy a mentőhelikopterek az ország 42 pontján használnak kórházi leszállóhelyeket. A különbségről közölték: “a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek hatósági jogköre nincs, az újonnan kiadott engedélyek meglétéről 2014 októbere óta értesül. A korábbi engedélyekről, azok érvényességéről az érintett kórház, illetve felügyeletet gyakorló hatóság adhat felvilágosítást”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.