Liget Budapest

6,1 milliárdot költöttek eddig a Liget Budapest projektre

Szerkezetépítésre, tervezésre, kommunikációra, tervdokumentációkra fordítottak eddig leginkább.

2016.07.28 07:40ma.hu
Az utolsó kör - MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az elmúlt három évben 6,1 milliárd forintot költöttek a Liget Budapest projekttel kapcsolatos kiadásokra – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lap érdeklődésére a beruházó Városliget Zrt. közölte: a Szabolcs utcai Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ mély- és szerkezetépítésére 4,1 milliárd, míg az Új Nemzeti Galéria tervezésére 2,6 milliárd forintot fordítottak.

A projekt kommunikációja eddig 390 millió forintba került, a Közlekedési Múzeum műtárgyainak elszállítására és a Városligeti Színház tervezésére pedig 130-130 milliót költöttek.

Több mint 500 millió jutott a Közlekedési Múzeum rekonstrukciója tervdokumentációjának elkészítésére, a komáromi Csillag erőd műemléki felújításának előkészítése pedig 146 millió forintos költséget jelentett.

A Városliget Zrt. ezekkel az összegekkel együtt már több mint 15,6 milliárd forintra kötött szerződést – tudta meg a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.