Időközi

Oláh Lajos maradt Szakácsi polgármestere

A településen a polgármester személye mellett a helyi képviselő-testület tagjairól is döntöttek a választók.

2016.07.25 07:00MTI

A független Oláh Lajos maradt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakácsi polgármestere a vasárnapi időközi választás eredményeként - közölte az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, a helyi választási iroda vezetője vasárnap az MTI-vel. A településen a polgármester személye mellett a helyi képviselő-testület tagjairól is döntöttek a választók.

Vártás József azt mondta: a települést eddig vezető Oláh Lajos 53 szavazatot kapott, a szintén független Balogh Elemér, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke pedig 49 voksot tudhat magáénak.

A mintegy 170 lakosú falu 111 választópolgárából 103-an mentek el voksolni, egy érvénytelen szavazat volt.

Vártás József kitért arra is, hogy a képviselő-testület egy kivétellel lecserélődött. A négy önkormányzati képviselői mandátumra nyolcan aspiráltak, valamennyien független jelöltek.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett megtartani, mert a képviselő-testület tavasszal feloszlatta magát - jegyezte meg a helyi választási iroda vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.