Biztonság

Védelmet kér a BKV-sofőröknek a szakszervezet

A fülke nélküli járművek a vagyonvédelem szempontjából sem biztonságosak.

2016.07.25 06:27MTI

Védelmet kér a BKV-sofőrök számára az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), vezetőfülkéket és kamerarendszert tartanak szükségesnek a járművezetők elleni támadások megakadályozása érdekében.

A szakszervezet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írja: a BKK az európai trendekre hivatkozva nem hajlandó átalakítani a nyitott vezetőüléseket, pedig a magyar utazási kultúra a lehető legbiztonságosabb kialakítást indokolja.

Ugyanis a városi közlekedésben kialakult feszültséget a sofőrök érzik meg elsőként, az utasok elégedetlenségükben gyakran durván szidalmazzák, fenyegetik a járművezetőket - írta az EKSZ.

A fülke nélküli járművek a vagyonvédelem szempontjából sem biztonságosak, mivel a járművezető nem tudja elzárni sem a kötelezően ráerőltetett jegykészletet az aznapi bevétellel, sem pedig személyes értéktárgyait - áll a közleményben.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet jelezte: amennyiben a BKK nem talál mielőbb megoldást, a munkavédelmi hatósághoz fordul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.